Do, 28.Mär.2024 - 15:21
Yabanci Yazarlarin En Cok Satan Kitaplari

Ilkbahar Kampanyası
(6 Kitap Birarada)

Yılmaz Karakoyunlu
TÜRK KITABEVI, İLKBAHAR KAMPANYASINI TAKDİM EDİYOR. SEVEREK OKUYACAGINIZ KİTAPLAR!.. BAHARIN GÜNESLİ VE SICAK GÜNLERINDE KİTAP OKUMANIN ZEVKİNE VARIN!... SETIMIZDEKI HER BIR KITABIN FIYATI SADECE 3,- EURO'YA GELIYOR!.. BÜYÜK İNDİRİMİ KACIRMAYIN!...

SETIMIZDEKI ESERLERI TANIYALIM:


Aldanış / İnci Asena:

Ölüm ayırdı Gönül ile Yavuz’u… Ama aslında çoktan ayrı düşmüşlerdi onlar. "Doğru" bir evlilikti görünüşte. Gönül doğru bir kadın, Yavuz doğru bir erkek… Ama sırlar vardı bu evliliğin temelinde… Yavuz’un ölümüne kadar gizli kalan sırlar… "Aldanış", işte tam bu noktada başlıyor. Bir kadının kocasının ölümünden sonra evliliğini, kocasını ve kendini keşfetmesine tanık ediyor bizi. "Gerçek nedir?" diye bir soru takılıyor kafamıza. "Birini gerçekten tanımak mümkün müdür?" En yakınımızda olanları bile es geçmek… Hepsinden önemlisi insanın kendini, kendi kişiliğini es geçmesi mümkün müdür?
İnci Asena ilk romanında bir kadının ağzından hayata dair önemli sorular soruyor. Ama bunu yaparken, okuyucusunu kavramayı da ihmal etmiyor. Romanın kahramanı Gönül okuyucunun bir parçası oluyor ister istemez. Okuyucu ile Gönül bir oluyor. Bir kadını ya da kendinizi ya da insanı keşfetmek için okunması gereken kitaplardan biri "Aldanış" (220 Sayfa).

İçimdeki Başka Ben Naşide Gökbudak :

Seher, ailesinin karşı çıkmalarına rağmen Murat ile evlenip İstanbul'a yerleşir. Çok geçmeden evlilikleri meyvesini verir ve güzel güzeli ikizleri Sıla ve Suat doğar. Mutlulukları ikizlerle daha da perçinlenir. Seher için kötü olan tek şey, Elazığ'da yaşayan ailesini özlemesi ve yaptığı evlilikten dolayı babasını onu hâlâ affetmemesidir. 
İkizler yavaş yavaş büyümektedir. Suat gelişimini normal bir çocuk gibi yaşarken, Sıla da birtakım tuhaflıklar gözlenmektedir. Bu durum Seher'i çok üzmektedir. 
Bu gariplikler Sıla büyürken daha da belirginleşir ve Sıla'yı tamamen etkisi altına alır. 
Sıla, bu olaylardan dolayı çok sevdiği sevgilisi Mennan ile evliliğe cesaret edemez. 
Sıla bedenindeki ikinci ruha rağmen mutluluğu yakalayabilecek midir? Çok sevdiği Mennan ile evlenebilecek midir? Aşk bütün zorlukların üstesinden gelebilecek midir?.. (224 Sayfa) 

Her Şey Seninle / Halide Eşber: 

Hayattan aradığını bulamayan kadınlara sesleniyor Halide Eşber. Aşkla yıkılan, aşkla var olan, aileye sığınan, aileyle hırpalanan, zeki, yetenekli ama gün geldiğinde hiçbir şey başaramayan, bir eve ve bir adama hapsolan kadınlara… "Her Şey Seninle"nin kahramanı onlardan biri. On yedi yaşında aşkla tökezleyen, yeniden ayağa kalkıp, yeniden, üstelik bu kez hayatın bütününe yayılacak kadar tökezleyen bir kadın. 
Vurdumduymaz ama etkileyici bir kocanın lüks hayatında duran bir kadın. Annesi, babası, onunla vahşi bir rekabet içindeki kız kardeşi, oğulları, onu uzaklardan seven bir âşık ve hayata mal olan bir çocukluk arkadaşı… "Her Şey Seninle", kronolojik bir sıra izlemeden anlatıyor bu kadının hikâyesini… Kelimelerin çağrışımlarına bırakıyor akışı Halide Eşber. Her kelime bir bölümün başlangıcı. Her kelime o kadının hayatından bir parça… "Her Şey Seninle", duyguların sürüklediği bir kitap. Siz de duygularınızla sürükleneceksiniz bu romanın içinde... (168 Sayfa) 

Tutkunun Romanı / Leyla Gencer / Zeynep Oral

"Tutkunun Romanı Leyla Gencer", içinin ateşiyle yeryüzünü tutuşturmaya hazır; acıyı ve sevinci, korkuyu ve öfkeyi, dostlukları ve ihaneti, aşkı ve nefreti, kendi özel bahçesinde yeşerten; güçlüklere, engellere, baskılara meydan okuyarak savaşmaktan yılmayan; yeryüzü uçurumlarını sınayan Leyla Gencer’in "La Diva Turca"nın romanıdır. Zeynep Oral’ın ustalıklı anlatımı, sıcak biçimiyle soluk soluğa okunan "Tutkunun Romanı Leyla Gencer"i Doğan Kitapçılık yeniden yayımlarken okurlara yeni belgeler sunuyor. Bugün birçoğu aramızdan ayrılmış ünlü yazarların, 1950’li yıllarda Leyla Gencer’e ilişkin yazılarından bir şeçki, kitabın sonuna eklenen "Ülkem beni hatırladı" bölümünde yer alıyor. Bu yazılar yalnız Türkiye’nin onuru Leyla Gencer üzerine düşünceleri açıklamakla kalmıyor, ülkemizdeki ve sanat dünyamızdaki "Bizans oyunları"na da ışık tutuyor. (284 Sayfa) 

Perîze Ezan Vakti Beethoven / Yılmaz Karakoyunlu

12 Eylül sonrasında Türkiye... Bir büyük gazetenin tepesinde yaşanan iktidar savaşları... Ve aşk... Tutkulu ama yarım yamalak... İki kadının arasında kalan bir adam... Kadınlardan biri hırslı ve güçlü, diğeri duyarlı ve masum... Masum olan Perîze, ezan saatlerinin klasik müzik tutkunu, piyanist... 
"Perîze, Ezan Vakti Beethoven", liberalizm rüzgârlarının delice estiği günlerde yaşanan bir hikâyeyi anlatıyor. O hikâye birçok hikâyeyi barındırıyor. Bir ülkenin hikâyesi de var, bir aşkın hikâyesi de... Aldatmalar, entrikalar, çılgınca dönen dolaplar, paranın ve gücün esaretinde insanlar... Yılmaz Karakoyunlu yeni romanında Türkiye’nin yakın geçmişinden hatta bugününden sahneler aktarıyor. Üçlü bir aşk hikâyesinin, büyük şirketlerde yaşanan güç savaşının çok ötesinde, bir ülkenin romanı bu. Karakoyunlu, yine gündem yaratacak bir kitaba imza atıyor. "Perîze, Ezan Vakti Beethoven" bir solukta okunacak, etkili bir roman... (392 Sayfa) 

İpek Çoraplar  / Lale Belkis

"Ben titriyordum. Aynı zamanda utanıyordum da... Kısa siyah soket çorabımı sağ elimle tutarak çıkarmaya çalıştım. Onlardan ayrılmak istemiyor gibiydim. O siyah çoraplar çocukluğumdu belki de... Ama zamanı gelmişti artık. Bir şeyler kopuyordu benden; bir daha geri gelmemek üzere gidiyor, uzaklaşıp kayboluyordu. Bir ayrılık, buruk bir veda anıydı bu. Tıpkı bayram yerindeki veda gibi. Gözlerim yanıyordu. Yanaklarım alev alevdi. Garip bir sızı çöktü içime, sızım sızım içime döküldü. Kopan bir parçamdı yüreğimde. İşte bu da ayrılığın acısıydı sanki. Çıkmıştı benden. Geri dönmeyecekler gibiydi. İpek çorabı usulca ambalajından çıkardım. Kaçırmaktan korkuyordum. İpeğin yumuşaklığı bir su gibi kaydı elimden, parmaklarımın üzerine serildi. Kandırıcı ve baştan çıkarıcıydı. Onu tutmaya çalışıyordum. Yavaş yavaş hayatın yolunu çizer gibiydi... Kanatlarından iğnelenmiş kelebek gibiydim o an. Belki sonsuzluk... Belki göz kırpımı gibi bir şey. Bir çift ipek çorap. Hiç tanımadığım, tuhaf duygular uyandıran, kandıran, baştan çıkaran, okşayan. Belkis Durmaz''ı yeni bir yolun eşiğine getiren bir çift ipek çorap... Hayatım bir çift ipek çorapla değişecek miydi? Bir çift ipek çorap geleceğimin yönünü mü çizecekti yoksa?"    

(264 Sayfa)
Yayın evi: Dogan Kitap
45,30 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!