Fr, 29.Mär.2024 - 13:17
Aile ve Saglik Kitaplari

Hayatı Uzatmanın Sırları

Osman Müftüoglu
Prof. Osman Müftüoğlu yeni kitabında yepyeni bir yaklaşım ile 
Türk halkını iyileştirmeye devam ediyor: İntegratif sağlık!

Bedeni gençleştiren, ruhu güzelleştiren reçeteler bu kitapta...

"Geliştirdiğim integratif (bütüncül) sağlık yaklaşımı Türk halkının genetik hafızasına yani fıtratına uygun. Çünkü onun hem bedensel hem de duygusal ihtiyaçlarını dikkate alıyor. 
Bu yeni yaklaşımda önce negatiflerden kurtulun diyorum. Yılların biriktirdiği toksinlerden, fazla kilolardan, yalan yanlış reçetelerden... Manevi boşluklardan, küskünlüklerden, dargınlıklardan, stres kaynaklarından, sevgisizlikten... Ve sonra bu toprakların güzellikleriyle, pozitiflikleriyle doldurun diyorum hayatınızı. Yani kötülükleri iyiliklerle kovun! Barışın, huzura odaklanın, inanın. Doğru beslenin, doğru takviyeleri alın. Güzelliğinize önem verin. 
Tecrübenin getirdiği bilgelikle sizler için seçtim, yanlışları ayıkladım, ince işçilik yaptım. Ortaya, sağlıklı yaşam, kaliteli yaşlanma ve koruyucu hekimlikle ilgili bir başucu kitabı çıktı. Hayatı kaliteli uzatmanın kitabı. Genç yaşlı, kadın erkek herkesin yararlanacağı bütünsel sağlık kılavuzu. Acele etmeden sindire sindire okursanız, yeni bir hayatın ipuçlarını bulacaksınız. Yaşasın hayat diyeceksiniz."

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu

Hayatı Uzatmanın Sırları Müftüoğlu İntegratif Sağlık Yaklaşımının detaylarını anlatan bir kitap. Hayatı kaliteli uzatmanın sırlarını, kaliteli yaşamın Müftüoğlu süzgecinden geçmiş reçetelerini, hastalanmadan yaşamanın formüllerini veriyor. En yeni, en bilimsel bilgilerin yer aldığı hayatı uzatma kılavuzu bu. İthal değil, Türk insanının ruhuna ve fıtratına uygun, kolay uygulanabilir reçeteler bunlar. Sansasyonel değil akılcı… Kutsal kitaplarda tevhid olarak adlandırılan birlenme, bütünlenme halinin sağlıktaki uygulaması. 

"Sağlık insan gövdesinin işleyişinden ibaret değil, ekolojik dengeyle, iç huzurumuzla, sosyal paylaşımlarımızla bir bütün teşkil ediyor. Dr. Osman Müftüoğlu tıbba bütüncül yaklaşımıyla işte bize bunu öğretti. Sağlık konusunu yazılarıyla, kitaplarıyla, programlarıyla toplumumuzun gündemine, bilincimize, evlerimizin içine taşıyarak Türkiyenin aile doktoru oldu.
Yaşasın Hayat yaklaşımı, hastalıktan ziyade sağlığımızı korumaya vurgu yaparak, eğiterek, bilgilendirerek, özendirerek, sağlığı öğrenmek istediğimiz, konuşarak paylaştığımız sosyal bir konu haline getirdi. Sağlık dostumuz oldu."
Nilüfer Göle

Osman Müftüoğlu, "Yiyin" dedi yedik. "Yemeyin" dedi yemedik. "Dikkat!" dedi dikildik, "Rahat" dedi rahatladık. "Bu vitamin!" dedi yuttuk. "Biriktirmeyin" dedi unuttuk. "Yürüyün" dedi yorulduk. Ama en çok da "Gülün" dedi... Güldük. Çünkü ne olursa olsun: Yaşasın Hayat!.."
Nil Karaibrahimgil

"20li yaşlarımızda aşktan söz ederiz.
30lanmızda çocuklarımızdan...
40larda sağlıktan...
50lerde hastalıktan...
Oysa 20lerden itibaren sağlıktan söz etmemiz gerek;
60larda hâlâ aşktan dem vurabilmek için..."
Can Dündar

Türkiye, Osman Müftüoğlundan çok şey öğrendi.
"Koruyucu hekimlik" kavramı Osman Hocayla birlikte anlam kazandı neredeyse. Ve biz de bugüne kadar nasıl kereviz sapı gibi yaşadığımızı öğreniverdik...
Evet gülmesini bilmeyen dükkân açmasın tamam da, sağlıklı bir gülümseme için Osman Hocadan ve kitaplarından daha çok faydalanmak gerekiyor galiba.
Gani Müjde

Sayın Osman Müftüoğlu, farklı ve dostça yaklaşımıyla beni fazlasıyla etkilerken hayatımda yepyeni bir başlangıç yapmama neden oldu. Artık hayatın daha çok farkındayım.
Artık beden, akıl ve ruh örgütlenmesi mükemmel işleyen bir insanın daha mutlu ve huzurlu olabileceğini biliyorum ve sayın hocamın tavsiyelerini aksatmadan uyguluyorum.
Güzel yaşlanma yolunda bize rehberlik eden Sayın Osman Müftüoğluna teşekkür ediyorum. Ben artık yaşlanmaktan korkmuyorum. 
Nilüfer

Elinizdeki kitap, yaşı 50nin üzerindeki herkes için hayati önem taşıyor. Çünkü hayatı ıskalamaya az kala, buna en fazla ihtiyacı olanlara, hayati kararlar vermeyi kolaylaştıran olağanüstü değerli bilgilerle dolu.
Fehmi Koru

"Osman Müftüoğlu bizim hayatımıza hükmediyor!..
O, inandırıcı anlatımıyla bize yalnız sağlığımızı kazandırdığını söylemez. Daha güzel, daha çekici, daha baştan çıkarıcı, daha yakışıklı olacağımızı da ima eder. Böylece bizi en zayıf yerimizden vurarak dediklerini yaptırır. Hem güzel bir kitap okuyacaksınız hem de fazla kilolardan kurtulacaksınız.
İnsan daha ne ister..."
Doğan Hızlan

"Bir insanı sadece fizik beden olarak algılamaya kalkarsanız işin içinden çıkamazsınız. Ruh ve beden bütündür. Ve tıp, henüz, kitaba dökülmese de doğanın büyük aklının halk arasında mucize olarak adlandırılan sıra dışı çözümlemelerine bu yüzden şaşırmaz." 
Ancak insana gerçekten değer verenlerin kurabileceği bu cümle bana hayatımı geri verdi. Zor teslim olanların, kıymetini daha iyi bildiği bir iç huzuruyla yeniden başlamak...
Sayın Hocam. Bana bir kez daha iyi geldiğiniz için tekrar teşekkür ederim..."
Sezen Aksu

İnsan vücudu sadece organlarımızdan ibaret bir kütle değil.
O aynı zamanda ruhumuzu taşıyan beden.
Her ikisinin iyi bakımına da insanın ihtiyacı var.
Her ikisi de en büyük saygıyı hak ediyor.
Zaten mutluluk dediğimiz şey de ancak bu harmoni üzerine inşa edilebilir.
Osman Müftüoğlu, bize bu harmoniyi nasıl inşa edebileceğimizi anlatıyor.
"Bu, tababetin klasik sınırlarını aşan bir şey.
Bir hayat koçluğu, bir yaşam guruluğu da diyebilirsiniz..."
Ertuğrul Özkök

"Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, fiziksel ve ruhsat sağlığımızı bu elverişsiz yaşam ve çevre koşullarının sarmalından kurtarıp hastalıklara karşı nasıl dirençli hale getireceğimizi, tıpkı kişiliği gibi, Anadolunun binlerce yıllık kültüründen damıtılmış alçakgönüllü bir bilgelikle bizlere tembih ederken, benim ve benim gibi pek çok insanın da taraf olacağı bir misyonun öncüsü oldu. Müftüoğlunun üstlendiği bu misyon, sanatın ve bilimin özellikle de tıp ilminin popülerleşerek neredeyse sadece tüketime ve daha çok kâr etmeye endeksli neoliberal bir küresel ekonomik sistemin cazibesine kapılıp gittiği günümüz dünyasında daha da önem kazanıyor..."
Kenan Işık

"Geç tanıdığım -tanımamış olma kabahati bana ait- aydınlık sima, mümtaz şahsiyet, kıymetli hekim Prof. Dr. Osman Müftüoğlu beyefendiye en içten hürmet ve saygılarımla..."
M. Fethullah Gülen 
Yayın evi: Hayykitap
11,90 €

Weitere Informationen

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan  Saglik icin 10 adım: 

1. Sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptır. 
2. Genetik mirasına uygun bir hayat sür.
3. Gereksiz yere ilaç kullanma. 
4. Modern/bilimsel tıbba inan ama geleneksel ve doğal tedavilerden de faydalan. 
5. Negatif duygulardan kurtul, affet, barış, sarıl, dokun, paylaş, sev ve sevil. Maneviyata ve huzura odaklan. 
6. Bedenini ve ruhunu toksinlerden arındır, fazlalıklardan kurtul, hafifle. 
7. Fazla kilolarını ver, sağlıklı bir kilo aralığında kalmaya gayret et. 
8. Doğru ve sağlıklı beslen, düzenli ve aktif bir hayat sür. 
9. Vücudunu vitamin ve minerallerle takviye et. 
10. İç ve dış güzelliği eşit önemse. Mutluluğun an, huzurun zaman olduğunu unutma, öncelikle huzura odaklan. 

Bütün bu öneriler gibi çok basit, herkesin rahatlıkla uygulayabileceği reçeteleri “Hayatı Uzatmanın Sırları” kitabında paylaşan Müftüoğlu, önümüzdeki on yıllarda başta kanser olmak üzere, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, obezite, diyabet ve yaşlanmayla ilgili hastalıkların konuşulacağını, bu nedenle bedeni gençleştiren reçetelere daha fazla ihtiyaç olacağını savunuyor. 
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!